torstaina, heinäkuuta 09, 2009

Katsoin dokkarin ja nyt haluan siitä kertoa! (osa 3)

Tervehdys!

Kyllä vain, katsoin dokumentin. Tällä kertaa dokkari oli nimeltään Matrix of Evil. Kyseisen pätkän voi katsoa Google Video-palvelusta. Pituutta dokkarilla on reilut kaksi tuntia ja sen takana on tuttuja hahmoja kuten Alex Jones, Ron Paul, jne. Jos Alex Jonesin tekeleet kiinnostavat enemmänkin, niin googlettamalla löytyy varmasti mielenkiintoista kamaa (hakusanoiksi esimerkiksi: "13 families" tai "Road of tyranny").

Mitä Matrix of Evilistä sitten jäi käteen? Noh, ensiksikin herra Jones voisi pauhata vähemmän, lopettaa haastateltavien puheiden keskeyttämisen ja näyttää ruudullakin enemmän lähteitä (eikä vain puhua, kuinka siitä ja tästä on AP raportoinut jo aikoja sitten tai että suurimmat mediat ovat huoria). Toisekseen, vaikka dokkarin aihe (ja varmaankin perimmäinen tarkoitus) olivat hyviä, niin toteutus on melko karmea. Sekavasta puheripulista pitäisi saada jotain järkevää irti, mutta mahdottomaksi sen tekee Alex Jonesin liian nopea ja heittelehtivä puhe sekä se lähteiden puuttuminen. Hyväksi puoleksi jää aihe, muttei paljon muuta - ei oikeastaan mitään uutta tietoa lainkaan (vaikkakin video on uploudattu vuonna 2006...).

Olen nyt katsellut ihan tarpeeksi näitä "salaliittoteoria"-dokkareita. Olen median välityksellä saanut kuvan, että Yhdysvalloissa ollaan hyvinkin erimieltä monista asioista, eikä kenelläkään näytä olevan dokumenteissaan mitään hyvää sanottavana, vaan ainaista "Hallintomme tiesi sitä ja tätä, mutta teki silti tuota ja tuota." Lisäksi, dokkarit eivät keksi mitään omaperäisiä "parannuskeinoja", vaan kaikki toitottavat samaa "pysy aktiivisena, äänestä, pyri vaikuttamaan" ja plää plää.

Itse asiassa esimerkiksi elokuvassa "Lions for Lambs" oli mielenkiintoista nähdä eri näkökulmia esitettävän samasta asiasta. Tottakai kyseinen elokuva on fiktiota, mutta voisiko elämää ajatella myös toisinpäin, elikkäs useimmilla "hyvinvointivaltioiden" asukkailla on ihan hyvä elämänlaatu - ei toki läheskään kaikilla, mutta valta-osalla. Näin ollen voi olla perusteltuakin elää elämäänsä "peiton alla" (kuten Alex Jones sanoi), eli miksi jokaisen sitten pitäisi olla barrikadeilla - etenkin Suomessa.

Kaikenkaikkiaan: mielenkiintoisia asioita, joista voi jossitella vaikka ja kuinka, mutta "hyvän elämän", "totuuden" ja "hallituksen" oikeallisuudesta/rehellisyydestä on mahdotonta löytää yhtä kaikille sopivaa ratkaisua. Näin ollen tulee aina olemaan vastustajia ja puollustajia.

***


YouTube-linkkien aika!


That Mitchell and Webb Look: Homeopathic A&E (Modernia lääketiedettä pliis!)

Jamie at home with Olive Oil (Lässyttäjäkokki öljyineen vois painua sinne missä pippuri kasvaa!)

Air - Run (Välillä on hyvä hengehtää, että jaksaa run run run run run run run run run run run run run run run run run run run.......)

Nettisivu-linkkien aika!

Nokia N97 Review: Nokia Is Doomed (Noksu on tuomittu! Miten käy työväen?!)

The Freethinker (Aatteleppa ite!)

First USB Powered Chainsaw For Office Use (Jos työkaverisi alkaa ryppyilemään tai Doom pelkkänä peli ei enää innosta!)

0 kommenttia: