torstaina, heinäkuuta 02, 2009

70 000 euron kalusteet

Hesassa menee nyt sen verran lujaa, että kaupungin sosiaalijohtajallakin on niin kovat kivut, että toimivat kalusteetkin maksavat maltaita. Ilta-Lehdessä uutisoitiin kyseisestä tapauksesta, mutta tarkempaa tietoa saa ilmaislehden (Voima) haastattelusta, jossa Susanna Kuparinen tekee loistavaa työtä etsiessään kummalliseen tilanteeseen järkevyyttä.

Kyseisessä asiassa on hitosti kummallisuuksia, joista yksi on: terveyden varjolla ostettujen kalusteiden joukossa on kalliita, ulkomaisia, nahkakalusteita. Kummallinen valinta on esimerkiksi divaani. Maalaisjärjelläkin ajateltuna divaani ei välttämättä ole se paras vaihtoehto ergonimisten kalusteiden saralla, mutta ilmeisesti Hesassa ollaan eri mieltä. Tilanne on härski ja mauton, kun samaan aikaan sosiaalipuolella suunnitellaan ja toteutetaan säästöjä.

Realistisesti ajattelevat tajuavat kuitenkin, että kyseinen sosiaalijohtaja pääsee tilanteesta kuin koira veräjästä, koska Matti "en muista" Vanhanenkin pystyy unohtamaan muutaman sadan tonnin vaalirahoitukset joutumatta niistä minkaanlaiseen vastuuseen. Tulee mieleen, että (sanoivat johtajuuden oppaat mitä tahansa) keljuilemalla ja järjestelmän hyväksikäytöllä pääsee Suomessakin edelleen tosi pitkälle. Kouluissa voitaisiinkin järjestää jonkinlaisia kursseja todellisten tilanteiden hyväksikäyttämisestä ja lain harmaalla-alueella "pelaamisesta".

Linkit: Ilta-Lehti ja Voima. Lisäksi juttua myös vartti.fi sivustolla.

0 kommenttia: