perjantaina, kesäkuuta 26, 2009

Elokuva-arvosteluja (osa 2)

Tervehdys!

Katselin tässä toistamiseen muutaman elokuvan, joista kirjoitan seuraavassa arvosteluni. Edelliseen tapaan käytän arvostelu-asteikossani vaginoita, joita keräämällä elokuva saa arvosanan. Elokuvan nimen jälkeen on imdb tämän päivän arvosana. Vaginoiden määrä tarkoittaa samaa kuin viime kerrallakin, eli



0 - 2 Römpsä - Huono leffa.

3 - 5 Vittu - Aika huono, mutta lähempänä keskitasoa.

6 - 8 Pimppi - Keskitasoa tai vähän ylikin, muttei mitään uutta.

9 - 10 Pillu - Huippua! Erikoismaininta!


***


Very Bad Things (6.0)
Välillä vähän vanhempaa matskua tuijottaessani huomasin, että kymmenen vuotta sitten tehtiin melko rajuja elokuvia komedia/trilleri-aiheen alla. Itse elokuva oli oli liikaa huutamista ja liian vähän oikeaa dialogia. Hyvää elokuvassa oli yllättävät juonenkäänteet, ja huonoa oli jonninjoutavat tappamisen välipätkät.

Arvosanaksi viisi vaginaa.

Charlie Wilson's War (7.4)
Tunnettujen näyttelijöiden huonoja suorituksia täynnä oleva elokuva, jossa ainoan pokkeuksen tekee Philip Seymour Hoffman. Pidän Hoffmanin näyttelemisestä, koska Hoffmaniin on helpompi samaistua, kuin putsattuihin ja pynkättyihin näyttelijöihin. Elokuvan juoni oli ihan kelpo, mutta muutamia lipsahduksiakin mahtuu mukaan (kuten Hanksin lässytys lentokoneessa). Lisäksi Julia Robertsin näytteleminen oli huonointa mitä olen nähnyt aikoihin.

Arvosanaksi kuusi vaginaa.

Be Kind Rewind (6.6)
Mielenkiintoinen elokuva, jossa oli hyvät näyttelijät. Etenkin mustaihoiset näyttelijät (Mos Def ja Danny Glover) onnistuivat mainiosti. Jack Black puolestaan on niin yksipuolinen näyttelijä, etten millään jaksa innostua hänen suorituksestaan. Juoni oli paska, mutta sisälsi hauskoja kohtauksia. Elokuvan "hyväntahtoinen" ja (mielestäni) "hippimäinen" fiilis oli melko ylitsepursuava, josta annan miinusta. Parasta elokuvassa oli kuitenkin aihe, jossa miljöö.

Arvosanaksi kuusi vaginaa.

Cavalcade of Cartoon Comedy (6.3)
Animaatiota Seth MacFarlanenin tuttuun tyyliin. Jos olet katsonut American Dad ja/tai Family Guyta, niin tiedät minkalaisesta huumorista on kysymys. Mukava pikkulisä oli Tom Waitsin "esiintyminen" leffassa. Vitsit sinänsä olivat ihan kivoja, mutteivat mitenkään erikoisia. Huonoa tässä elokuvassa on juuri yllätyksettömyys ja liian tasainen (ja riskitön) toteutus. Suosittelen tätä pätkää kaikille, joita MacFarlanenin tyyli kiinnostaa.

Arvosanaksi kahdeksan vaginaa.

Gran Torino (8.4)
Hyvä leffa, jossa Clint osoittaa olevansa edelleenkin melkoinen Dirty Harry. Huonoa olivat "pahisten" "pahuuttomuus" ja ärsyttävät kakarat. Hyvää olikin sitten melkein kaikki muu, mutta etenkin "vanhojen arvojen" kunnioitus iski minulle kovimmin. Mielestäni elokuva otti kantaa iänikuiseen kiusaamiskysymykseen, mutta hyvällä tavalla. Clintin esittämän hahmon ratkaisuna ei ollut se ainainen paapominen ja ongelman vältteleminen, vaan toiminta ja ryhdistäytyminen. Myös uskontoa käsiteltiin hyvin lähelle oman mielipiteeni tavoin, jos noin nyt voi sanoa.

Arvosanaksi yhdeksän vaginaa.

He's Just Not That Into You (6.5)
Kyllä, katsoin tyttöjen elokuvan! Ja, se oli aivan hirveää! Kuin olisi pakotettu katsomaan puoltoista tuntia Sinkkuelämän kirjoituskohtauksia. Huh huh! Ehdottomasti ainoa hyvä puoli tässä elokuvassa oli upeat mimmit, siis oli Anistonia (oma suosikkina jo ylä-asteelta asti), Scarlett Johanssonia, Jennifer Connellya jne. Niille tiedoksi, jotka eivät vielä tiedä: yritän katsella myös sellaisia elokuvia, joita en "normaalisti" katsoisi. Miehet: pysy kaukana. Naiset: katso ja petä itseäsi.

Arvosanaksi kaksi vaginaa.

How to Lose Friends & Alienate People (6.8)
Megan Fox on tässä elokuvassa, josta tulee aina plussaa. Itse elokuva on aivan paska. Etenkin Gillian Andersson näyttäisi nykyään ottavan roolin kuin roolin, koska on alentunut tekemään tämmöistä moskaa. Imdb-sivustolla ovat tykänneet keskivertoisesti, mutta tämä elokuva on juuri sellainen, että joillekkin nämä toimivat aivan kympillä - varmaankin samalle porukalle, jotka pitävät romanttisista komedioista ja rakkausrunoista. Pahinta tässä kuitenkin on, että elokuvaan kiinnitetyillä näyttelijöillä olisi saatu paremmalla juonella paljon parempi pätkä.

Arvosanaksi neljä vaginaa.

RocknRolla (7.4)
Guy Richie on "tehnyt" elokuvan Snatch, joka oli täynnä mainiota sanailua ja kovaa toimintaa. RocknRolla ei onnistu toteuttamaan kumpaakaan, vaan keskittyy jatkuvaan ylinäyttelemiseen ja lähes täydelliseen toiminnan puutteeseen. Elokuvassa olevatkin toimintakohtaukset leikataan liian aikaisin poikki, eikä katsoja saa missään vaiheessa sitä mitä on Richien elokuvilta ollut lupa odottaa. Richie muuten ohjaa tulevan Sherlock Holmes leffan, joten itselläni on pelko puserossa, koska RocknRollaa silmällä pitäen Richie lyttää yhden kirjallisuuden rakastetuimmista hahmoista tarpeettomaksi "länkkäri-lässyttelyksi".

Arvosanaksi nolla vaginaa ja penis perseeseen.

The Spirit (5.0)
Elokuva, joka kaatuu tasapaksuuteensa. Elokuvassa on mainioita tehosteita, film noir tyyliä ja jänniä hahmoja. Kuitenkin kokonaisuus on yksi pitkä mainos, jota en ajatellut katsoa toistamiseen - kun esimerkiksi Sin Cityä jaksaa katsoa lähes joka kuukausi. Jaime King, Eva Mendes ja Scarlett Johansson ovat seksikkäitä, Samuel L. Jackson ja Gabriel Macht ovat machoja, eikä juonikaan paha ole - mutta silti hommasta puuttuu se jokin! Tehosteitakin käytetään jokapaikassa, ja se näkyy esimerkiksi uintikohtauksessa. Sopii hyvin treffipätkäksi!

Arvosanaksi viisi vaginaa.

The Wrestler (8.3)
Hyvä elokuva, joskin hieman yliarvostettu. Itsekkin penskana aktiivisesti "vapaapainia" seuranneena oli mielenkiintoista nähdä "takahuonetta" ja vanhenevan painijan arkea. Näyttelijöiden työ tässä elokuvassa oli huippuluokkaa, eikä miljöössä ja aiheessakaan sinänsä mitään suoranaista vikaa ollut - molemmat viimeisenä mainituista olisivat vaan voitu esittää vielä "rajumpana" ja näin "voitto" olisi ollut vielä mahtavampaa. Mielenkiinnolla odotan Mickey Rourken seuraavaa leffaa. Lopuksi miehille (ja bi sekä lesbo) tiedoksi: leffassa näkyy Marisa Tomein tissit.

Arvosanaksi seitsemän vaginaa.

The House Bunny (5.6)
Järjettömän kaunis Emma Stone on tässä elokuvassa minun kohokohtani, etenkin Stonen seksikäs ääni saa sukkani pyörimään jaloissa! Elokuvan juoni on ennalta-arvattava ja tylsä, mutta toteutus sinänsä on hyvä - Hugh Hefnerkin on saatu leffaan mukaan. Elokuvaa katsoessa en voinut olla miettimättä, että kuinkahan paljon rahaa tähänkin roinaan on upotettu. Vastaus muuten on 25$ ja tulosta elokuva teki 70$, joka osaltaan auttaa ymmärtämään miksi tämän tyyppisiä elokuvia tehdään - sama homma muuten toimii elokuvissa "valkoinen tyyppi tulee pelastamaan mustien koulun huonolta menestykseltä, ja oppii samalla mustilta jotain mitä koulussa ei opeteta, kuten tanssia."

Arvosanaksi neljä vaginaa.

The Onion Movie (6.3)
Satiiria, jota löytyy myös netistä. Liian pitkä elokuvaksi, mutta lyhyempänä tämä olisi ollut parempi. Oma suosikkini oli Bates tietokone-sketsi, jossa kehitys oli nopeaa. Elokuvassa hyvää oli toteutuksen ammattitaitous ja muutamat näyttelijäsuoritukset. Ilman tekstityksiä katsoessa katsojalta vaaditaan hiukan kielitaitoa ja perussivistystä, jotta kaikki vitsit ymmärtää, mutta muuten voisi suositella kaikille. Elokuvan kohderyhmä ei taida olla minun ikäiseni, enkä oikeastaan tiedä kenelle tämän on oikeasti suunnattu.

Arvosanaksi viisi vaginaa.

The Secret Life of Bees (7.0)
Animaatiota, joka on muutaman kerran parempi kuin esimerkiksi Bolt. Seinfeld on melko ärsyttävä tyyppi, mutta animaationlaatu oli sen verran mainiota ja vauhdikasta, että leffasta nauttii. Elokuva ilmeisesti yrittää olla kantaaottavakin, mutta itseltäni se menee kyllä aivan ohi. Minusta elokuva sopii paremmin lapsille, koska aiheet ja "kannanotot" ovat melko lapsellisia. Kaikenkaikkiaan pätkä, josta saa parit hyvät naurut, mutten suosittele ostamaan itselle.

Arvosanaksi seitsemän vaginaa.

Superbad (7.8)
Mukava elokuva, jonka olisin halunnut nähdä joskus nuorempana - nyt se ei aiheuttanut niin isoa fiilistä, kuin se muutamava vuosi sitten olisi aiheuttanut. Jos ette ole vielä hoksanneet, niin tässä(kin) elokuvassa on Emma Stone, josta tietenkin plussaa! Juoni oli saatu hyväksi vaikka itse aihe oli melko anuksesta. Lisäksi elokuvassa käsitellään elämän realiteettaja "silleen kivasti". Tämä elokuva voisi toimia parhaiten esimerkiksi kostean juhlinnan alkuhetkillä tai kaveriporukalla.

Arvosanaksi yhdeksän vaginaa.

Outlander (6.5)
Alussa näytti pahalta, keskivaiheessa ihan hyvältä ja lopussa surkealta. Elokuvan pahis oli kaikkein hienoin ja paras koko elokuvassa, mutta myös tehosteet itsessään olivat hienot. Näyttelijät, juoni ja melkeinpä kaikki muu olikin mukiin menevää, muttei innostanut lainkaan. James Caviezelin näytteleminen oli helkutin huonoa, vaikka vuorosanoja oli todella vähän. Tehosteiden ja pahiksen lisäksi elokuva onnistuu kohtuullisesti yhdistämään menneisyyden ja tulevaisuuden - vaikkakin niillä perusmenetelmillä.

Arvosanaksi neljä vaginaa.

***


Vielä loppuun kolme asiaa.

1. Toivottavasti en arvostellut yhtään leffaa toistamiseen.
2. Kiitokset jo äänestäneille, mutta muille muistakaa äänestää mielipiteenne Asema69:n jatkosta.
3. Seuraavassa postauksessa kirjoitan Iranista.

0 kommenttia: