lauantaina, heinäkuuta 11, 2009

Suomalainen yhteiskunta

Suomalainen yhteiskunta. Mitäs sekin sitten on? Poliitikot voidaan ostaa, pakkohoitoon viedään jos ei työ maita, jne. Samaan aikaan tämäkin peruspulliainen yrittää kouluttautua, työskennellä ja suoriutua niin, että rahaa riittäisi. Kuitenkin samalla näkee, että lipevästi puhuvat ja narsistiset valehtelijat pärjäävät parhaiten. Suomalainen yhteiskunta murskaa sen motivaation ja rakkauden elämään, mitä lapsuusvuosina tulee kerättyä.

Ajatellaampa nyt asioita, niinkuin ne ovat. Osa kouluttautuu, mutta osa ei. Osa saa töitä, mutta osa ei. Oli miten oli; jos et ole valmis myymään itseäsi rahanahneelle mekanismille ja käyttäydyt valtavirtaa poikkeavasti olet takuulla matkalla kohti tuhoa. Ja kun vielä ajatellaan asioita, niinkuin ne ovat, niin nähdään kuinka suomalaisen yhteiskunnan tukipilarit ja "päättävissä asemissa olevat" ovat ottaneet ohjat omiin käsiinsä, eikä siinä "tavallisella kansalaisella" ole mitään sanottavaa.

Suomalainen yhteiskunta toimii periaatteella: noudata sääntöjämme tai yritä sulautua massaan, koska muuten sinusta tulee silmätikku. Silmätikun asema on huono. Ei tarvitse miettiä miten jokin elämää suurempi salaseura päättää jenkkien kohtalosta, kun suomalainen yhteiskunta saa (ihan lain puitteissakin) pyöriä silmiemme edessä. Ja, kaiken ratkaisee raha. Ihmisarvo suomalaisessa yhteiskunnassa on jo menetetty, eikä yhden veronmaksajan unelmat ja haaveet kiinnosta ketään.

Samaan aikaan kouluissa ja opistoissa esitelmöidään kuinka ihmisiä johdetaan kuin karjaa. Opetetaan kuinka pidetään työväki aloillaan. Miksi sitten edes kannattaisi pyrkiä työelämään ja työväestöön? Noh, siihenhän ei ole mitään syytä. Jos kansalainen ei pysty keräämään suurta määrää valuuttaa/omaisuutta, niin olisi hyvä kerätä mahdollisimman vaikutusvaltaisia ystäviä ja/tai niin paljon kavereita, että julkinen painostus kasvaa päättäjillekkin liiaksi.

Ei tarvitse olla fiksu huomatakseen pettymykseni suomalaiseen yhteiskuntaan. Näen älykkäitä ja rehellisiä ihmisiä työtehtävissä organisaation ala-osissa, kun samaan aikaan organisaation ylä-osissa käytetään vaikutusvaltaa väärin, otetaan lahjuksia, tehdään kassakaappisopimuksia, käydään yritysten tarjoamilla pitkillä lounailla, jne. Ja, tämä kaikki siis rakkaassa Suomessamme - maassa, josta esi-isämme taistelivat. Tätäkö hekin halusivat?! Minä näen tulevaisuuteni jossain muualla, kuin Suomessa - koska voimani eivät kuitenkaan riittäisi muuttamaan "systeemiä". Suomalainen yhteiskunta kyllä sanoo, että kansalainen voi matkustaa minne haluaa - kuitenkin luottaen, ettei suurinosa kansalaisista kuitenkaan koskaan muuta tai vielä vähemmän kotiutuisi johonkin muuhun maahan.

Lopuksi hieman YouTube-matskua, ettei tekstin pointti jää vain tekstin asteelle.

Pakkohoitoon toimittaminen osa 1
Pakkohoitoon toimittaminen osa 2
Pakkohoitoon toimittaminen osa 3

Samasta aiheesta Ilona Kivilahden kirjoittama kirjasarja.
Sirkus apatia.

0 kommenttia: