keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Vesivahinkoa pukkaa

Tänään huomasin katossani märän kohdan, joka oli kooltaan noin kämmenen kokoinen - eli jotain 10 cm läpimitaltaan. Nousin penkille ja kokeilin kohtaa, niin huomasin siihen tiivistyneen jo vesikellukan ja maalipintakin oli pehmennyt. Aikani kohtaa tuijoteltuani kaivoin esille huoltoyhtiön päivystävän numeron ja soitin, että voisiko sieltä joku tulla katsomaan.

Noh, melko pian sieltä heebo tulikin ja tuijottelimme sitten oikein kaksissa miehin märkää lätkää katossa. Sitten huomattiin, että ei perhana, myös toisessa päässä huonetta oli samanlainen läntti. Oltiin molemmat siinä vaiheessa jo aika sekaisin. Toinenkin läntti oli just samassa kohdassa, saman kokoinen ja saman "oireinen", kuin ensimmäisenä havaittu kohta. Ainoana erona oli, että myöhemmin huomatusta kohdasta oli vettä ehtinyt tippua (ja huomaamis aikaan jo kuivuakkin) vettä tv-tasolleni - onneksi ei telkkarin sisään!! Ensin havaittu kohta oli muuten näppärästi tiskipöydän kohdalla, joten siitä ei samanlaista vahinkoa seurannut.

Aikamme siinä sitten tuumailtiin, jonka jälkeen huoltomies kehoitti vaan oppimaan elämään asian kanssa. Syyksi moiselle ihmeelliselle vesivahingolle huoltomies ilmoitti jonkinlaista tekovirhettä, josta yritin itsekkin netistä katsoa lisätietoja. Ilmeisesti kattoelementissä on reikiä, joista ylimääräinen vesi pääsee pois, mutta jo rakennusvaiheessa. Yläkerrastakin asia tarkistettiin, mutta siellä oli kaikki ok, eikä esimerkiksi tiskikoneen poistoletku ollut irti tms.

Loppujen lopuksi tämänhetkinen tilanne on siis tämä: asun kämpässä, jossa on kaksi märkää lätkää katossa. Katsoin kattoelementtien "vedenpoisto tekniikoista" lisätietoja DI Jari Kukan työstä, jossa oli mukavasti havainnollistavia kuviakin.

NYT MUUTEN HUOMAAN, ETTÄ TOHON VIEREEN ON TULLUT TAAS UUSI MÄRKÄ LÄNTTI!! MITÄ HITTOA TÄÄLLÄ TAPAHTUU! Siirränpä ton tv-tason samantien pois alta, ettei telkkari räjähdä! Vittu, mikä meininki! :(

4 kommenttia:

Dave81 kirjoitti...

Voi juma! Muutahan äkkiä pois sieltä ennenku se talo lahoaa pystyyn. Ei tuo minun mielestä ihan normaalia ole...

RHN kirjoitti...

Kyllä tää tosiaan on perseestä. Näyttää, että ainakin yhdestä märästä kohti on taas yön aikana tippunut vettä.

Oiskohan tuolla joku putki menny... Ja, kuinkahan pian tässä pitää alkaa pelkäämään hometta ja siitä aiheutuvia oireita.

Anonyymi kirjoitti...

"Varmaan valmistusvika" vittu just joo, ja talollakin taitaa olla ikää alta viisi vuotta. On tämä rakennustouhu yhtä perkelettä!

Itse asun joulukuussa valmistuneessa talossa, koskakohan alkaa helmat kukkia?

t: Tampereeen anonyymit maisterit ry

RHN kirjoitti...

Joko Anonyymin Maisterin kämppä kukkii? Täällä päin tosiaan aletaan jo mennä parempaan päin, muttei kuitenkin ilman vahinkoja.

Muuten, kohta alkaa kesäloman suunnittelu ja toteutus, joten varaudu pahimpaan - eli meikäläisen vierailuun!