Iltalehdissä on usein jännittäviä lööppejä, jotka herättävät lukijoiden mielenkiinnon. Hyvä esimerkki otsikon ja sisällön ristiriidasta tuli esille urheilujutun otsikolla. Hauskaa, mutta samalla varmaankin aikalailla totta.
Ferrarin logon tunnistaa jokainen, mutta oletko koskaan törmännyt Volvon versioon samaisesta logosta? Kuvassa S40 on saanut takalistoonsa uuden logon.
Rahoitusmarkkinoilla on vallalla epävarmuus. Asiasta kirjoittaa myös Oulun Yliopiston professori Kallunki. Kirjoitus ei mielestäni ole hyvä, muttei huonokaan - eli sitä saamarin keskitason/eipä paljon hetkauta meininkiä jatketaan. Useimmilla kirjoittelijoilla ei näytä olevan omaa mielipidettä asioista, vaan kompataan sitä samaa mitä kaikki muutkin kirjoittavat. Uusien näkökantojen ja lähestymistapojen puuttuessa Kallunki syyllistyy kirjoituksessaan saman asian toistamiseen:
1. "Pankkitoiminta perustuu luottamukseen pankin liiketoiminnan jatkuvuudesta, ja pienetkin epäluulot pankin kyvystä hoitaa velvoitteitaan jäädyttävät nopeasti pääomien liikkumisen."
2. "Luottamukseen perustuvassa pankkitoiminnassa jo pelkkä epäily tällaiseen tilanteeseen ajatumisesti vie pankin helposti ahdinkoon."
Muttei niin huono, ettei jotain hyvääkin! Mielestäni kirjoituksen paras asia tulee viimeisessä kappaleessa: "Suomalaisten yhtiöiden osakkeet ovatkin nyt erittäin edullisia, ja hyviä yhtiöitä voi ostaa erittäin edullisella hinnalla."
Syömishäiriöt, mitä nekin sitten on?!
Yhteiskunnan, muodin, jne. vaikutuksesta ihmiselle tulee vääristynyt käsitys omasta ulkonäöstä - tai noin minä ainakin käsitän syömishäiriön. Mielestäni on mielenkiintoista miettiä syömishäiriöitä maailmantalouden perspektiivistä, elikkäs hyvinvointivaltioissa esiintyy ylensyöntiä ja toisaalta "alisyöntiä". Samaan aikaan toisaalla nähdään nälkää. Mikähän tässä yhtälössä oikein menee pieleen? Ei minulla vastausta ole, mutta ehkä joku asiasta paremmin perillä oleva voisi hieman selventää asiaa minulle.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti